İSTANBUL ZEYTİNBURNU İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni 19 Eylül 2016 Pazartesi günü saat 10:30’da İlçemiz Celalettin Gözüsulu İlkokulu´nda yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan Tören; Açılış ve Protokol konuşmaları, Okulumuza Hoş Geldin Etkinliği ve Şiir Okunmasının ardından Müzikal Gösteri ile sonlandı. 

 

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ALi YEŞİLYURT´un açılış konuşması:

 

Sevgili öğrencilerim, fedakâr meslektaşlarım ve değerli veliler; köklü yenilikler eşliğinde, yepyeni bir eğitim öğretim yılına başlıyoruz. 2016–2017 eğitim öğretim yılının ülkemizin aydınlık geleceği olan çocuklarımıza, gençlerimize, onları yetiştirecek olan fedakâr öğretmenlerimize, velilerimize ve ülkemize; iyilikler, güzellikler ve başarılar getirmesini diliyorum.

    

İnsanı şekillendiren, insanlığı yücelten, bilgi ve birikim sağlayan eğitimin elbette ki önemi büyüktür.

      

Eğitim çağdaş toplum olma yolunda çalışan ve medeni milletler seviyesini yakalamak isteyen tüm ülkeler için vazgeçilmezdir. İnsanın inkişafında, demokratik gelişmede, ekonomik kalkınma ve teknolojide eğitimi ayrı düşünmek imkânsızdır. Dünyada söz sahibi olabilmek için milli ve manevi değerlerle donatılmış, özgüveni tam, kalbi sevgiyle dolu bilinçli nesiller yetiştirmek hepimizin gayesi olmalıdır.

 

Değerli, öğretmen arkadaşlarım,

Bunu da başaracak olan sizlersiniz. Bu amaçlara ulaşmada gösterilecek en küçük ihmal, başka odaklarca kullanılabilir. Son dönemlerde ne yazık ki bunun acı örneklerini yaşadık.

 

Ancak, bizler inanıyoruz ki;

Yüce Rabbimiz milletimizi mahzun etmeyecektir. Zira bu millet, geçmişten günümüze; imanını, vatanını, bayrağını, istikbal ve istiklalini en muazzez varlığı bilmiştir. Bu değerlerine namahrem ellerin değmesine izin vermemiştir.

 

İstiklal şairimizin,

“Asım’ın nesli diyordum ya, nesilmiş gerçek.

İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek.” dizelerinde dile getirdiği gibi milletimiz; vatanını, haysiyetini, izzet ve şerefini çiğnetmemiştir. İradesini, aklını ve ruhunu başkalarına teslim etmemiştir.

 

Bu milletin evlatları 15 Temmuz´da bunu bütün dünyaya canları pahasına bir kez daha göstermiştir. Bu vesileyle 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

 

Sevgili öğrencilerim,

Sizler yarınlarımızın Türkiye’sini şekillendireceksiniz. Ülkemizin bekası için sizlerin; birbirinize saygılı, farklılıkları zenginlik olarak görme, birlikte yaşama ve üretebilme, kendinizin ve başkalarının yaptıklarını sorgulayabilme, hakkın ve doğrunun yanında tıpkı 15 Temmuzdaki gibi kararlı duruş sergileme özelliklerini tavizsiz bir şekilde sürdürmeniz gerekir.

 

Bizler eğitim yöneticileri olarak,  bu uğurda mesai kavramı gözetmeksizin sizlere uygun eğitim-öğretim ortamı hazırlamak için çalışmaktayız.

   

Değerli anne ve babalar,

 

Çocuklarınızı en az sizin kadar seviyoruz. Sizin her türlü kaygı ve endişenizi paylaşıyoruz. Güvenli ve huzurlu bir eğitim ortamı oluşturmak hepimizin görevidir. Çocuklarınızın bizlere emanet olduğu bilincindeyiz. Çocuklarınızın eğitim öğretim sürecinin sonunda elde edecekleri bilgi, birikim, yeterlilik ve yaşam becerileri bakımından en iyi şekilde donatılacağından emin olmanızı isterim.

 

Onları geleceğe hazırlarken, akademik bilginin yanında; milli ve manevi değerlerimizle yoğurmayı, gerçek anlamda dini ve ahlaki bir terbiye ile yetiştirmeyi de ihmal etmemeliyiz.

 

İhmal etmemeliyiz ki, çocuklarımızı kendi hain emelleri doğrultusunda yetiştiren, kendi insanını katledecek derecede canavar bir ruha büründüren, masumiyet perdesi altında gizlenmiş kişilere kaptırmayalım.

 

Olağanüstü bir dönemden geçtiğimiz bu zaman diliminde bütün mevcudiyetimiz ve samimiyetimizle ´´tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet´´ için ülkemizin hizmetinde olalım. Bu hepimiz için tarihi bir görev, vicdani bir sorumluluktur.

 

Bütün bu yaşananlar 2016-2017 eğitim-öğretim yılını daha bir özel kılmaktadır. Millet olarak bütün fertlerimizle her zamankinden daha fazla uyanık olmalı,  birlik ve beraberlik için tek vücut olmalıyız.

Tarih, bizleri ikinci Kurtuluş Savaşı´nı kazanan nesil olarak yazacaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle 2016-2017 eğitim öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve ülkemiz için hayırlı, huzurlu ve başarılı geçmesini Yüce Rabbim ‘den niyaz ederim.

                                                                                                                   

Ali YEŞİLYURT

Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü



Açılış Töreni Fotoğrafları:

 

19-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-2016

Beştelsiz Mah. Prof.Dr. Muammer Aksoy Cad. No.36 Kat.2 Zeytinburnu / İSTANBUL - 0212 546 66 36 / 415 98 47

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.